Guardiola: Upozorio sam igrače da Basel nije naivan

Menadžer Cityja pred okršaj Lige prvaka

Guardiola: Upozorio sam igrače da Basel nije naivan

Manchester City će večeras na St. Jakob Parku igrati prvi meč osmine finala Lige prvaka protiv Basela.

Iako su Građani pred ovaj dvomeč proglašeni apsolutnim favoritom, Pep Guardiola je svjestan da Švicarci nisu nimalo lagan protivnik jer su i u prošlosti znali stvoriti velike probleme engleskim klubovima.

"Basel je kvalitetna ekipa što se vidjelo i u grupnoj fazi, gdje su igrali sa Manchester Unitedom, Benficom i CSKA. Upozorio sam igrače da nas ne čeka lagan posao jer Basel nije naivan, ali otprilike znamo šta nas čeka. Vjerovatno će se postaviti defanzivno i čekati svoju šansu iz kontranapada, gdje su jako dobri", započeo je Guardiola, te nastavio:

"Protivnika respektujemo, ali nalazimo se u seriji dobrih rezultata i raspoloženje u ekipi je na visokom nivou. Drago nam je što se vraća Liga prvaka i motivisani smo da idemo što je dalje moguće. Jesmo li spremni za osvajanje trofeja u ovom takmičenju? Ne znam. Za sada nam je cilj da doguramo dalje nego prošle sezone, kada smo zaustavljeni u četvrtfinalu".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi meč Basela i Manchester Cityja igra se večeras u standardnom terminu 20:45 sati, a glavni sudac će biti Jonas Eriksson iz Švedske.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi