Guardiola: Vi ste novinar, ne ja, stoga to pitajte sudiju

Nije baš sretan iako tvrdi da jest

Guardiola: Vi ste novinar, ne ja, stoga to pitajte sudiju

Edmir Škorić

Manchester City se namučio protiv Burnleyja (2:1) u meču 20. kola engleske Premier lige.

Građani su se mučili na Etihadu, igrali su s desetoricom jer je isključen Fernandinho, ali na kraju su uspjeli ipak da pobijede i da ostanu u igri za titulu. Pep Guardiola je nakon meča dao komentar za BBC.

Na Pepovom licu se vidjelo da nešto ne štima, da nije zadovoljan, a onda mu je kao kec na desetku sjelo pitanje novinara o Fernandinhovom isključenju.

"Vi ste novinar, a ne ja. Pitajte sudiju, a ne mene", odgovorio je Guardiola, pa je nastavio: "Prihvatit ćemo to. Moramo shvatiti pravila u Engleskoj".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako nije djelovao nimalo sretno, bivši trener Barcelone i Bayerna je odgovorio: "Sretan sam, više nego što mislite. Tako sam sretan, vjerujte mi. Sretna nova godina", poručio je Guardiola, čiji je City slavio golovima Clichyja i Aguera.

Pep je prethodno iznenadio sve sastavom, pošto je na klupi ostavio Aguera i Silvu, no obojicu je bio primoran ubaciti na poluvremenu i to mu se isplatilo. Nakon 20 kola, City je trećeplasirani s 42 boda, dok vodeći Chelsea ima 49 bodova i utakmicu manje. 



Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi