Guardiola vraćao Sanea iz "mrtvih": Hoće li biti opet tako dobar

Bio šokiran nepozivanjem u reprezentaciju

Guardiola vraćao Sanea iz "mrtvih": Hoće li biti opet tako dobar

Leroy Sane zahvalio je svome treneru u Manchester Cityju Pepu Guardioli na tome što mu je pomogao da prebrodi krizu nakon što nije pozvan na Svjetsko prvenstvo.

Leroy Sane je prošle sezone bio ključni član Guardiolove pobjedničke ekipe u Premier ligi, a ostao je zapanjen odlukom selektora Njemačke Joachima Loewa da ga izbaci iz ekipe pred turnir u Rusiji.

To je bio potez koji se Lowu obio o glavu nakon što njegova ekipa nije uspjela proći grupu, ostavljajući mnoge da propituju mudrost izostavljanja igrača koji je postigao 10 golova i ubilježio 15 asistencija u sezoni gdje je izabran za najboljeg mladog igrača godine.

Ipak, s kvalifikacijama Euro 2020, Sane, koji je odbio komentirati skandal oko Mezuta Ozila, vjeruje da će imati priliku da obnovi svoju međunarodnu karijeru pod Guardiolinom vodstvom.

"Da, Pep je razgovarao sa mnom nakon što se to dogodilo. Razgovarali smo o svemu i stanju moga uma, a sada se samo radujemo.

"Bio sam razočaran, ali od tog trenutka samo se pripremam da budem spreman za početak nove sezone. Kako neću biti razočaran, san je igrati na Svjetskom prvenstvu.

"Kada sam gledao Svjetsko prvenstvo imao sam osjećaj da želim biti tamo, ali ja imam tek 22 i još imam puno godina da ostvarim taj san.

"Sedmicu dana nisam mogao sebi doći. To me je motiviralo da se vratim još čvršći i jači. Bilo je iznenađenje jer sam mislio da sam igrao prilično dobru sezonu. Još uvijek osjećam malo razočaranje, no nastojim da se fokusiram na sezonu ispred mene."

Sane nije pronašao satisfakciju u tome što je njegova reprezentacija izgubila iako je zbog izostavljanja sa spiska doživio težak osobni neuspjeh.

"Bio sam i razočaran zbog njih, jer neki od njih su moji prijatelji i ja sam igrao s njima", dodao je.

"Svi su oni dobri momci - i zato sam bio razočaran zbog njih. Utakmice na Svjetskom prvenstvu su posebne i poraz u njima boli više od ostalih."

Iako je doživio razočarenje, Sane s druge strane može pomoći mnogo Guardioli jer se svjež priključio pripremama i trebao bi biti spreman za premijeru protiv Arsenala 12. avgusta. Guardiola je redovno imao problema u sezonama nakon što su se igrala evropska i svjetska prvenstva.

Zajedno s Riyadom Mahrezom igrat će i utakmicu International Champions Cupa protiv Liverpoola u New Jerseyu u srijedu.

"Puno je igrača doguralo daleko na Svjetskom prvenstvu. Bio sam jako sretan zbog njih, pogotovo zboga Bena (Mendy) jer je pobijedio. Naravno da sada oni trebaju pauzu da se oporave i budu svježi za novu sezonu".

"Drago mi je što je Riyad ovdje. Svaki put kada smo igrali protiv Leicestera i kada je on imao loptu, razmišljao sam 'nemoj molim te uraditi ništa kreativno'. Vrlo mi je drago što je sada s nama jer je jako dobar igrač. To možete vidjeti, ali je i jako dobra osoba."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jesam li mu rekao da sam tako razmišljao? Ne mogu mu to reći, onda će biti jači i uzet će moje mjesto u timu", našalio se Sane.

Iako je spreman za šalu više, nama ostaje da vidimo hoće li razočarenje nakon izostavljanja sa spiska utjecati na njega i njegovu igru i u konačnici na Manchester City.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Haj ne seri
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti