Guardiola zbog njega oborio rekord, a on ga izbacio iz Lige prvaka

Laporte odigrao očajan meč

Guardiola zbog njega oborio rekord, a on ga izbacio iz Lige prvaka

Manchester City je sinoć ispao iz Lige šampiona iako je pobijedio Tottenham sa 4:3 na Etihadu. Ipak, zbog golova u gostima Pijetlovi su prošli dalje. 

Jedan od glavnih krivaca što City neće igrati u polufinalu je 23-godišnji štoper Aymeric Laporte. Zbog njega je Guardiola prije nešto više od godinu dana oborio klupski rekord i učinio ga najskupljim defanzivcem svih vremena jer ga je platio čak 65 miliona eura.

Ipak, on je sinoć bio glavni krivac za dva gola Tottenhama. Kriv je prvo za prvi gol Son Heung-mina jer je loše ispucao loptu i dodao je do Južnokoreanca koji pogađa za tadašnjih 1:1.

Kod drugog gola je predao loptu u noge igrača Tottenhama koji su tako započeli kontru, a istu je fantastičnim golom završio ponovo Son Heung-min. 

Naravno, od igrača koji je plaćen toliki novac se očekuje da igra daleko bolje najvažnije utakmice sezone, pa će Guardiola nakon sinoćnjih kikseva sigurno imati šta da mu kaže.

Pochettino nikada nije bio sretniji: Razočarenje je bilo ogromno, a onda...

I, dok su Laporte i Guardiola sinoć sigurno tugovali, jedan od najsretnijih na svijetu bio je Mauricio Pochettino. 

"Bilo je nevjarovatno - način na koji je sve završilo. Tako sam sretan, tako ponosan. Moji igrači su heroji zbog toga što su ovdje. Tako sam sretan zbog njih, zbog navijača", istakao je Pochettino nakon utakmice, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U jednom trenutku se toliko stvari dešava u vašoj glavi. Razočarenje je bilo ogromno, ali onda su promijenili odluku. Zbog toga voliko fudbal. Danas smo pokazali karatker, bila je ovo nevjerovatna utakmica".

Inače, Tottenham će u polufinalu igrati protiv Ajaxa. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi