Statistika kaže: Aymeric Laporte je najveći krivac za ispadanje Manchester Cityja
(Foto: EPA)

City završio učešće u Ligi prvaka

Statistika kaže: Aymeric Laporte je najveći krivac za ispadanje Manchester Cityja

M. Šljivak

Manchester City je ispao iz Lige prvaka.

Građani su uspjeli da savladaju Tottenham u revanš meču četvrtfinala Lige prvaka sa 4:3, ali je londonski klub prošao u polufinale zahvaljujući pobjedi iz prve utakmice od 1:0.

Iako mnogi za poraz ispadanje krive menadžera Građana Pepa Guardiolu, statistika pokazuje da je krivac ipak jedan od fudbalera Cityja. To je francuski defanzivac Aymeric Laporte.

Skupocjena akvizicija Cityja sinoć je napravila dvije greške koje su prethodile golu. Tako je postao prvi igrač u proteklih deset godina koji je napravio dvije greške u četvrtfinalu Lige prvaka i iz kojih je njegov tim primio gol.

Zaista zabrinjavajući podatak za Pepa Guardiolu koji je u Laporteu tražio čovjeka koji će dodatno osigurati njegovu odbranu. Činio je to Francuz često dobro, ali sinoć nije blistao.

Pep Guardiola: Ovo je okrutno!

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola je nakon meča istakao kako život ide dalje.

"Da, teško je. Ovo je okrutno, ali moramo to da prihvatimo. Bila je to dobra utakmica za sve. U drugom poluvremenu smo sve pokušali, postigli smo golove koji su nam bili potrebni, ali čestitam Tottenhamu i želim im sve najbolje u polufinalu", kazao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako ništa, ponio se kao pravi džentlmen i na kraju čestitao Tottenhamu iako je po prikazanom vjerovatno njegov tim daleko više zaslužio to polufinale.

"Tako sam ponosan, posebno na reakciju navijača. Nikada nisam vidio stadion kao danas. Tužni smo svi, ali nogomet je nepredvidiv i nažalost nismo prošli dalje", dodao je Pep.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi