"Guardiola kad je kod kuće navečer, ženu postavi na kauč kao da je fudbaler na terenu"

Bivši igrač o sjajnom stručnjaku

"Guardiola kad je kod kuće navečer, ženu postavi na kauč kao da je fudbaler na terenu"

A. Čaušević

Pep Guardiola je već duže od deset godina u grupi najboljih svjetskih trenera.

Guardiola trenutno sjedi na klupi Manchester Cityja, a u prošlosti je radio u Barceloni i Bayernu. Dakle u samoj evropskoj kremi i timovima prepunih zvijezda i sjajnih fudbalera.

Među igračima koje je jedno vrijeme trenirao nalazi se i Danilo, brazilski defanzivac koji protekle dvije sezone nastupa za Juventus.

Iskusni Brazilac je osim sa Guardiolom, radio još sa Massimilianom Allegrijem te Zinedineom Zidaneom pa je u razgovoru za La Repubblicu komentarisao trojicu sjajnih stručnjaka.

"Imao sam sreće, sve trojica su različiti, ali su svi pobjednici. Pokušao sam da naučim nešto od svakog. Guardiola je bio taj koji je promijenio način na koje gledam stvari, ali nisam igrao mnogo zbog povrede", rekao je Danilo.

"Istina je da nije lako imati dobar odnos s Guradiolom. Nikadn ije opušten, o fudbalu razmišlja sve vrijeme. Mislim da kod kuće, navečer, ženu postavi na kauč kao da je fudbaler", dodao je defanzivac.

"Od Allegrija pokušavam da naučim nešto što me nisu naučili prethodnih trener, želi nešto potpuno drugačije i siguran sam da ću postati još bolji".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Danilo je za City nastupao od 2017. do 2019. godine te je osvojio dvije titule prvaka Engleske. Bio je i član generacije Real Madrida koja je 2016. i 2017. godine osvojila Ligu prvaka.

Inače, Guardiola je u braku sa Cristianom Serrom od 2014. godine. Cristina je modni dizajner, a zajedno imaju troje djece. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Znači Guardiola ga meće fudbalerima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi