Guardiola, Zidane i Van Gaal naklonili su se Iniesti

Samo riječi hvale

Guardiola, Zidane i Van Gaal naklonili su se Iniesti

Edmir Škorić

Veliki treneri poput Pepa Guardiole, Zinedinea Zidanea i Louisa van Gaala danas su se oglasili povodom odluke Andresa Inieste da napusti Barcelonu na kraju sezone.

Iniesta je donio odluku da na kraju sezone ode iz Barcelone u kojoj je proveo toliko uspješnih godina, a taj njegov potez nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Pep Guardiola je imao priliku da ga trenira u Barceloni i ima samo riječi hvale za genijalca iz veznog reda.

"Iniesta mi je pomogao da shvatim nogomet gledajući ga kako igra. Hvala mu na svemu, nadam se da će se jednoga dana vratiti u Barcelonu i učiti djecu, mene je puno toga naučio, a samo sam ga gledao kako igra. Nogomet je igrao tako prirodno, savršeno. To je dar, to se ne da naučiti", rekao je Guardiola, danas menadžer Cityja.

Riječi hvale ima i trener Real Madrida Zinedine Zidane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ako voliš nogomet, bez ozbira za koga navijač, teško ti je gledati da ovakav igrač odlazi. Ne gledam na njega kao na nekoga iz Barcelone, već kao na nogometaša. Uz to je i sjajan dečko. Divio sam se njegovom nogometu. U sezoni u kojoj je sa Španijom osvojio Svjetsko prvenstvo, zaslužio je Zlatnu loptu", rekao je Zidane.

"Kad sam bio trener Barcelone, uvijek mi je bilo važno dati šansu mladim igračima. Svake sedmice gledao sam utakmice mlade momčadi, igrače poput Inieste, Xavija... Kad sam prvi put vidio Andresa, shvatio sam da zaslužuje šansu. Već se tada vidjelo da je poseban. Taktički je savršen, vidi situaciju prije svih. Iniesta nije samo čudesan igrač, već je i pravi profesionalac. Drago mi je da je imao ovakvu karijeru, ne samo jer je bio sjajan igrač, već i pravi čovjek", kazao je Louis van Gaal.

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Dajte vukmirovicu da napise. Garant mu je drago sto ce real moci da osvoji prvenstvo. Ali nece moci ove noci
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti