Guardiola: Znam samo jednog igrača Dinama...

Trener Manchester Cityja pred duel sa Modrima

Guardiola: Znam samo jednog igrača Dinama...

Sutra se igra osam utakmica drugog kola grupne faze Lige prvaka, a u okviru Grupe C će se na Etihadu sastati Manchester City i Dinamo.

Građani su apsolutni favoriti, ali je i Dinamo oduševio u prvom kolu pošto je Atalantu ispratio sa Maksimira sa četiri lopte u mreži.

Danas je održana i zvanična press konferencija Cityja pred duel sa Dinamom na kojoj se novinarima obratio trener Građana Pep Guardiola.

Govorio je Guardiola i o dosta stvari koje nisu imale veze sa sutrašnjom utakmicom, dok je kratko poručio i da zna samo jednog igrača zagrebačkih Modrih što je prouzrokovalo pisanja medija u komšiliku o podcjenjivanju Dinama od strane španskog stratega. Ipak, ne bi se reklo da je to bila Guardiolina namjera.

"Za mene pobjeda Dinama nad Atalantom od 4:0 nije iznenađujuća jer u Ligi prvaka nećete naći lošu ekipu. Na njihovom stadionu sam igrao protiv Hrvatske i navijači su nevjerovatni. To je veliki klub u Hvratskoj i moramo biti fokusirani ako želimo sutra pobijediti. Dali su četiri gola, tako da imaju kvalitet. Znam samo jednog igrača, ali će biti jako teško", istakao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nešto kasnije je postalo jasno da je u pitanju Dani Olmo, sjajni Španac koji privlači interes brojnih evropskih velikana.

"On je bio u Barceloninoj akademiji u prošlosti i naravno da su tamo sve dobri igrači. Imao je hrabrosti otići u Hrvatsku i za sada to djeluje savršeno, na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine je bio jedan od najboljih, ima sjajne radne navike", prokomentarisao je Guardiola Danija Olma - jednog od najopasnijih igrača Dinama.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
ja mislio zna Gojaka.. :)
3 0
Blokiran
3+ jako izgledna opcija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi