Guardioli se svidjela trojica Dinamovih fudbalera
Foto: EPA

Građani uvjerljivo slavili u Zagrebu

Guardioli se svidjela trojica Dinamovih fudbalera

Manchester City je sinoć uvjerljivo slavio nad Dinamom u sklopu posljednjeg kola Lige šampiona.

Nadali su se domaći da bi u Maksimiru pred svojim navijačima mogli iznenaditi, no to su ostala samo nadanja, budući da su Građani na kraju slavili s visokih 4:1.

Pokazali su Englezi da su iznimno opasni i u izmiješanom sastavu, a nakon utakmice, očekivano, zadovoljan je bio i Pep Guardiola kojem su se svidjela trojica Dinamovih fudbalera.

"Sretni smo i zadovoljni zbog pobjede. Nismo igrali za bodove, ali jesmo za sebe. Važno je ovako završiti grupnu fazu i bez žutih kartona, što je jako bitno", izjavio je, između ostalog, Guardiola.

Upitali su Guardiolu koje bi igrače Dinama doveo u Manchester City.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Razgovarat ću s Bjelicom i tražiti savjet. Dinamo ima mnogo kvalitetnih pojedinaca. Olmo je najkvalitetniji, veoma je brz i tehnički potkovan, dok Oršić i Petković imaju kvalitetu s loptom u nogama. Ipak, Petković jer je dobar ne samo glavom, već je tehnički potkovač igrač, a Hrvati su uvijek bili jako talentovani", dodao je trener Manchester Cityja.

Mediji prethodnih mjeseci špekulišu kako je Olmo u ozbiljnim planovima Manchester Cityja, no više o tome Pep nije želio govoriti. Samo je istakao da je pred mladim Špancem blistava budućnost.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
A Gojak i Hajrovic?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi