Da li se liga poboljšala ili je do sposobnijih menadžera

Gube li Željezničar i Sarajevo ekskluzivitet nad prodajom igrača?

8

Komentari (8)

Posjetilac
Kakav zaključak ... Jednostavno Željo i Sarajevo nemaju taj luksuz da rezultati trpe zbog čega moraju dovoditi već provjerene igrače u ekipe odnosno nemaju vremena za afirmaciju igrača a isto tako ni novca da ih kupuju afirmisane iz drugih klubova PLBiH. Jasno je svima da se iz ove lige igrači sa 24 i više godina teško mogu prodati i da su nezanimljivi na evropskom tržištu a većinom takvi sa 24 i više godina igraju u Želji i Sarajevu. Takve igrači strani klubovi dovode jedino džaba odnosno bez odštete. Radnik, Krupa i slični mogu samo takve (neafirmisane) plaćati koje vremenom afirmišu i prodaju a Željo, Sarajevo i drugi ih ne mogu kupovati jer su vezani dužim ugovorima i moraju za njih odštetu plaćati klubovi koji ih žele. Ono što je Želji i Sarajevu nezamislivo da plate npr.100 000€ to je stranim klubovima smiješno. Uz sve to klubovi poput Radnika, Krupe i sličnih pristaju na manje cifre tako da je logičnije da se više prodaju iz takvih klubova. Nije to ni neki skauting jer npr. klubovi poput Krupe kompletan tim čine takvi igrači i neko uvijek odskače od ostalih i proda se što je normalno sa minutažom od 90 minuta svaku utakmicu. Željo i Sarajevo ako misle prodavati igrače moraju afirmisati svoje ili kao ovi dovoditi samo igrače ispod 24 godine a tom politikom teško mogu do pehara.
Kai Kaii
ovo je rezultat tatini sinova sto moraju da igraju u kadetima i juniorima , jer mi nemamo vise talenata u kadetima i juniorima premijer lige vise ima u fed ligi i rs jer tamo nece da igraju tatini sinovi
topalovic
To su parazitski klubovi ali hvala Bogu dodje kraj i tome.
prsatidado
Parazitski klubovi su Zrinjski, Borac, Sarajevo, Široki i Sloboda koji samo postoju zbog politike i politika ih drži nad vodom.
topalovic
Svi osim Veleza,..Mladosti...,.Krupe i Radnika.
Posjetilac
Gluposti pišeš, vidi se da lupaš i da si neupućen. Željo i Sarajevo su jedini klubovi koje ne finansira ni grad ni kantoni. Sve ostale izuzev možda Veleža finansiraju gradovi i kantoni a Zrinjski uz sve to finansiraju i državne firme iz Hercegovine, Borac finansira i entitet pored svega navedenog.
Posjetilac
P. S. Ovo se odnosi na finansiranje redovnih troškova klubova na godišnjem nivou. Svi su parazitski klubovi izuzev Želje, Sarajeva i Veleža. Ne znam za Mladost oni su svakako privatni klub, Krupa isto privatni klub a Radnik finansira grad Bijeljina.
topalovic
To su parazitski klubovi,..ali dosao kraj i tome hvala Bogu.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.