Gubi li Premijer liga odlaskom jednog od najefikasnijih igrača u prošlom desetljeću?

Krpić napustio Željezničar

Gubi li Premijer liga odlaskom jednog od najefikasnijih igrača u prošlom desetljeću?

A. Čaušević

FK Željezničar je i zvanično ostao bez svog prvog napadača i najboljeg strijelca nakon što je Sulejman Krpić potpisao za Suwon Bluewingse. 

Krpić je na Grbavicu došao na ljeto 2018. godine i to s određenom dozom skepticizma, međutim iz statističkog ugla pokazao se kao pojačanje u punom smislu riječi.

Za svakog napadača je najbitnija statistika, posebno iz takmičenja kakvo je Premijer lige, a Krpićeva u dresu najtrofenijeg bh. kluba je za svaku pohvalu - 54 odigrane utakmice i 31 postignut gol.

Brčak je za 18 mjeseci u Dolini ćupova uspio postati drugi najboljih strijelac Željezničara u minuloj dekadi, efikasniji je bio samo Eldin Adilović sa 40 golova, ali iz 71 utakmice i to u periodu kada su na Grbavici puhali neki drug vjetrovi.

Da li će se odraziti Krpićev odlazak na Željezničar? To bi sigurno trebao biti slučaj jer je ipak riječ o kapitenu i najboljem strijelcu, međutim poznavajući Amara Osima, čovjeka sposobnog da uvijek izvuče nekog asa iz rukava, navijači Plavih bi trebali biti spokojni.

Krpić kao i svaki igrač ima mane i nedostatke, ali je svakom meču igrao s "osjećajem pripadnosti", žargonski rečeno "ginuo" i ostavljao srce na terenu, radio je ono što navijači posebno cijene i s te strane Plavi bi trebali nešto izgubiti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odlaskom stamenog napadača i Premijer liga bi mogla biti na gubitku jer se ipak radi o jednom od najboljih strijelaca takmičenja prethodnih deset godina. Igrajući za Sarajevo, Slobodu i Željezničar u bh. eliti je zabio ukupno 52 gola. Efikasniji od njega su samo Wagner Santos Lago, Mersudin Ahmetović i Nemanja Bilbija.

Potpisom za Suwon Krpić će sigurno profitirati te na neki način i vrlo vjerovatno riješiti životnu egzistenciju. S novim timom će igrati i azijsku Ligu prvaka i to protiv Vissel Kobea, Guangzhou Evergrandea i Johor Darul Ta'Zima, ekipa za koje nastupaju Andres Iniesta, Thomas Vermaelen, Paulinho, Talisca...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mesa
Eto zw njim place premier liga nemoj krpicu ici ****ti svoju kater ni f od fudbalera nisi
7 9
tuzlaak
Eto ga na kraju sezone u Mladost DK... valja sqmo nama...
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi