Gudelj: Igranje za Bosnu bila bi lijepa stvar

Veznjak AZ Alkmaara za holandske medije

Gudelj: Igranje za Bosnu bila bi lijepa stvar

Nemanja Gudelj, igrač mjeseca u Holandiji, mogao bi uskoro zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, javljaju holandski mediji.

„Igranje za Bosnu bila bi lijepa stvar. Moji roditelji su rođeni u BiH tako da imam pravo nastupa. Bh. mediji nakon utakmice protiv Groningena već nagađaju o pozivu za mene,“ kazao je Gudelj holandskim kolegama.

Mladi veznjak se pod palicom Dicka Advokata odlično razvija. Zahvalan je treneru na ukazanom povjerenju i podršci.

„Trener mi je rekao da ću češće postizati pogotke ukoliko počnem više šutirati prema protivničkom golu, i ispostavilo se da je bio upravu. Osjećam kao da sam napravio korak u svojoj karijeri. Želim nastaviti igrati u dobroj formi,“ dodao je Gudelj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.