Gudelj: Igrat ću samo za Srbiju

Ništa od reprezentacije Holandije

Gudelj: Igrat ću samo za Srbiju

Veznjak AZ Alkmaara Nemanja Gudelj izjavio je za beogradske Večernje novosti da više nema dilema za koju reprezentaciju će u budućnosti igrati. 

Gudelj ima pravo igrati za Srbiju i Holandiju, čije pasoše posjeduje, a jedno vrijeme se spominjao i njegov nastup za BiH jer je porijeklom iz Trebinja. Posljednjih dana holandski mediji su pisali da bi zbog povrede Kevina Strootmana Gudelj mogao zaigrati na SP za Holandiju. 

Međutim, igrač koji je nedavno debitirao za reprezentaciju Srbije protiv Republike Irske u prijateljskoj utakmici izjavio je da želi igrati samo za Srbiju, te da nema više dilema oko toga. 

"Objasnio sam to prije dva dana holandskim novinarima, sada ponavljam i vama, jer sam istu priču pričao i poslije nezvanične ponude Bosanaca i Safeta Sušića. Moja odluka je stara i čvrsta. Igraću za reprezentaciju Srbije, iskreno se nadam, u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope u Francuskoj", kaže Gudelj. 

"Bilo je sjajno, bez obzira na pet minuta na terenu. Mnogo iskusniji momci, koji su već zvijezde evropskog fudbala, su me prihvatili kao najrođenijeg. Kolarov, Ivanović i ostali su zaista velika podrška. Ponašali su se prema meni kao da sam starosjedilac. Sa Matićem se znam odavno i zaista mi je prijalo vrijeme provedeno sa njima", osvrnuo se Gudelj na nedavni debi u dresu Srbije. 

"Ja neću samo zbog svog imena i prezimena dobiti povjerenje selektora. Radim na sebi i svojoj igri svakog dana i hoću da se izborim za mjesto u timu i veću minutažu. Želim da budem dio ekipe koja će krajem maja krenuti na američku turneju, a kruna svega je prijateljski meč sa Brazilom. Naravno, poslije toga slijede kvalifikacije za Francusku", istakao je Nemanja Gudelj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.