Guerreru smanjena suspenzija: Ipak će igrati na Svjetskom prvenstvu

Na teren se vraća početkom maja

Guerreru smanjena suspenzija: Ipak će igrati na Svjetskom prvenstvu

Eldar Ganibegović

Peruanski napadač Paolo Guerrero će ipak igrati za svoju reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Igrač Flamenga je osmog decembra dobio suspenziju na godinu dana zbog pozitivnog doping testa na kokain, ali kako prenosi Globo Esporte Svjetska nogometna federacija će prepoloviti kaznu i iskusni nogometaš će se na teren vratiti početkom maja.

Guerrero je bio pozitivan na test poslije kvalifikacijskog meča za odlazak na Mundijal protiv Argentine u Buenos Airesu. Njegova kazna je stupila na snagu trećeg novembra.

Za reprezentaciju Perua nastupa 13 godina i od tada je skupio 83 nastupa i postigao 32 gola. Najbolji je strijelac u historiji nacionalnog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti