Na SP ne ide zbog kokaina, ali za sve krivi - konobara

Peruanac upao u nevolje

Na SP ne ide zbog kokaina, ali za sve krivi - konobara

E. Škorić

Peruanski napadač Paolo Guerrero neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji zbog suspenzije od godinu dana.

Guerrero je zabio pet pogodaka za Peru i zajedno sa saigračima je slavio plasman u Rusiju, no na njegovu žalost ubrzo su stigle loše vijesti iz FIFA-e. Zbog pada na dopinškom testu morat će pauzirati Mundijal i gledat će ga preko TV-a.

Poslije meča protiv Argentine je morao na doping, a onda je ustanovljeno da je koristio kokain.

"Ljut sam, ne mogu da vjerujem kakva nepravda mi je nanesena. Narušen mi je ugled na privatnom i sportskom planu. Stvarno sam ljut", kazao je napadač Flamenga, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nikad u životu nisam uzeo drogu, a u Peruu je čak od koke popularan i to se može svugdje popiti, pa i u hotelu gdje smo odsjeli. Šalice i čaj su svima bile pristupačne, pa je vjerovatno i moja šalica imala u sebi čaja od kokaina. Pio sam crni čaj s limunom, nisam lud da uzimam bilo kakav kokain".

Još uvijek se nada da će otići na Svjetsko prvenstvo, a u istjerivanju pravde pomažu mu njegovi advokati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi