Iznenađujuće lice staje na gol Bayerna!
Guglielmo Vicario iznenada se pojavio kao moguće rješenje za gol minhenskog Bayerna i navodno ponuda bavarskog velikana već postoji (Foto: EPA)

Ponuda navodno već postoji

Iznenađujuće lice staje na gol Bayerna!

M. Šljivak

Minhenski Bayern u potrazi je za privremenim rješenjem na golmanskoj poziciji umjesto povrijeđenog Manuela Neuera, a italijanski mediji pišu kako bi među stative bavarskog velikana mogao stati Guglielmo Vicario (26).

Italijan Guglielmo Vicario mogao bi postati novi član minhenskog Bayerna. Brojni italijanski mediji objavili su danas kako bi golman Empolija mogao stati među stative bavarskog giganta kao privremena zamjena za povrijeđenog Manuela Neuera.

Bayern je u potrazi za kvalitetnim rješenjem na golmanskoj poziciji. Prvi izbor je Švicarac Yann Sommer, ali pregovori s Borussijom Monchengladbach o njegovom dovođenju su veoma teški.

Također, Alexander Nubel je odbio da se vrati s posudbe iz Monaca. Ne želi biti drugi izbor po povratku Neuera na teren, pa je bavarski velikan prinuđen tražiti rješenja.

Sommer je još uvijek aktuelan, ali ako se u narednim danima ne nađe zajednički jezik s Borussijom, okrenut će se 26-godišnjem Guglielmu Vicariju.

Navodno je njemački šampion već poslao ponudu za italijanskog čuvara mreže. Empoli razmatra ponudu, navodno ju je spreman prihvatiti i već traži potencijalne zamjene za ovog golmana.

Oglasi

Guglielmo Vicario ponikao je u ekipi Udinesea. Tim je napustio 2015. godine kada je otišao u Veneziju, a prije dolaska u Empoli je branio za Cagliari i Perugiju.

Dolazak na stadion Carlo Castellani ispostavio se kao pravi potez. Vicario brani zaista dobro i nezamjenjiva je jedinica među stativama ovog kluba.

Odlične odbrane privukle su interes brojnih klubova. Izvjesno je da on neće još dugo braniti gol Empolija, a lako bi se moglo desiti da postane član velikog Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Čelnici bavarskog velikana sigurno neće još dugo pregovarati sa Borussijom o Yannu Sommeru. Ako ne bude nikakvog napretka okrenut će se ovom 26-godišnjaku i vidjet ćemo hoće li on završiti u Minhenu.

Ove sezone Vicario je u 18 odigranih utakmica primio 22 pogotka, a šest puta je sačuvao mrežu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi