Guimaraes došao do velikog trijumfa nad Setubalom

Sjajan susret Guimaraesa i Setubala

Guimaraes došao do velikog trijumfa nad Setubalom

Vitorija Setubal dočekala je večeras na svom terenu u okviru 22. kola Portugalske fudbalske lige Guimaraes. Susret je završen pobjedom gostiju 3:2. 

Prvu priliku na susretu imao je domaćin, ali je udarac Santosa bio neprecizan. Domaćin je do vodstva mogao i u 18. minuti susreta preko Pedra, ali je na mjestu bio Douglas. 

 

Gosti su potom preuzeli incijativu, ali prilike nisu iskoristili Oliveira i Andre Andre. Napadi Guimaraesa su urodili plodom u 28. minuti susreta, a strijelac pogotka bio je El Arabi Soudani, nakon asistencije Tiaga Rodriguesa. Na odmor su gosti otišli sa minimalnim vodstvom. 

 

Prvu priliku u nastavku imao je domaćin, ali je udaraca Makukule bio neprecizan. Guimaraes je zaprijetio preko Andrea, ali je ostalo 1:0 za goste. U 72. minuti susreta gosti dolaze do drugog gola, a strijelac je nakon još jedne asistencije Rodriguesa bio Issam Adoua. 

 

U 83. minuti gosti su ostali sa deset igrača. Crveni karton je dobio Douglas, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Neprecizan je bio Cristiano, ali je njegovu grešku ispravio Makukula. Već u narednom napadu Santos je izjednačio rezultat. Gosti su do trijumfa stigli u posljednjim trenucima susreta, a strijelac je bio Balde. 

 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Portugalska liga, 22. kolo:

Setubal - Guimaraes 2:3 (Makukula 83, Santos 84/Soudani 28, Adoua 72, Balde 92)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.