Navijači Hajduka napravili haos u Portugalu: Gosti kafića bježali, traži se ostavka šefa policije

Uvertira pred večerašnji revanš meč

Navijači Hajduka napravili haos u Portugalu: Gosti kafića bježali, traži se ostavka šefa policije

S. Mlaćo
Vatreno će biti večeras u revanšu meču 3. pretkola Konferencijske lige između portugalske Vitorie Guimaraeš i splitskog Hajduka.

Splićani su u atmosferi za pamćenje u prvom meču slavili 3:1 i vjeruju u prolaz dalje, ali ni domaći ne gube nadu.

Žele u paklenoj atmosferi napraviti dobar rezultat. Danima se najavljuje da će 'vruće' biti i na tribinama, a navijači Hajduka već su stigli u Portugal.

Itekako spremni, s obzirom da su se pojavili snimci nna kojima se vidi da su imali svojih 'pet minuta' na ulicama Guimaraeša.

Policija je kazala da su zabilježeni manji incidenti, no ako je suditi prema snimcima, situacija je puno drugačija.

Oglasi

Navijači Hajduka bacali su baklje i stolice po baštama kafića, dok su uplašeni gosti bježali.

Na jednom od snimaka koji su se pojavili jasno se vidi da gosti bježe iz bašte jednog kafića, dok nepoznata zamaskirana lica ruše pred sobom noseći baklje.

Iz udruženja navijača “Zauvijek Vitoria“ zatražili su ostavku šefa policije navodeći da sa svojom ekipom nije spreman bio za gostujuće navijače.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Naveli su da je sa Torcidom bila i prijateljska grupa navijača Benfike pod nazivom „No name Boys“.

Obraćanje portugalske policije očekuje se u jutarnjim satima.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BaboBih
Sve ove glupe huliganske grupe koje sebi umisle da su neko i nesta, jer imaju djecija "cool" imena, koji idu gradu i nered prave. Sve bi ih prebijao danima i po par godina zatvora
2 1
Eno30
Ovu gamad koja pravi nerde onom konjskom kandzijom namlatiti da im nikad ne padne na pamet da prave nerede. Neka u svojoj kuci na svom imanju lupaju i razbijaju imovinu. Stoka nekulutruna
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi