Guingamp bolji od Strasbourga, remi Angersa i Lillea
Foto: EPA

Francuska Liga 1, 4. kolo

Guingamp bolji od Strasbourga, remi Angersa i Lillea

Kada je u pitanju 4. kolo francuske Lige 1, ostalo je još da se odigra veliki derbi između Monaca i Marseillea. Susret ova dva kluba obećava spektakl, a danas su, nešto ranije odigrana još dva susreta 4. kola. Guingamp je savladao Strasbourg sa 2:0, dok su Angers i Lille remizirali rezultatom 1:1.

Guingamp je ugostio Strasbourg na svom terenu, a ove dvije ekipe su odigrale zanimljiv susret. Ipak, domaćini su svoje prilike iskoristili, dok je kod Strasbourga izostala realizacija. 

Prvi gol za Guingamp je postigao Diallo u 63. minuti kada je natrčao na odličan centaršut Ikokoa i zakucao loptu u mrežu protivničke ekipe.

Igrala se 87. minuta kada je Briand odlično reagovao nakon ubacivanja Benezeta i postavio konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:


Angers i Lille su odigrali dosta izjednačen meč, pa je i rezultat odgovarao onome što se moglo gledati tokom 90 minuta. Oba gola su postignuta u drugom poluvremenu. Coulibaly je doveo domaći Angers u vodstvo u 60. minuti, dok je osam minuta kasnije De Preville pogodio za izjednačenje i konačnih 1:1.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi