Gullit razočaran Tottenhamom: Dele Alli? O, moj Bože...
EPA

Označio krivce za poraz

Gullit razočaran Tottenhamom: Dele Alli? O, moj Bože...

Fudbaleri Tottenhama nisu se proslavili u sinoćnjem meču polufinala Lige prvaka protiv Ajaxa.

Spursi su na kraju poraženi s minimalnih 1:0, no ono što je izazvalo razočarenje, jeste statistika nakon susreta koja otkriva da je Tottenham protiv Ajaxa uputio svega jedan udarac u okvir protivničkog gola.

Razočarenje je bilo prisutno i među fudbalerima, prije svih Christiana Eriksena, a ono što je pokazao Tottenham nije se svidjelo ni Holanđaninu Ruudu Gullitu (56) koji je žario i palio u Milanu, Chelseaju i PSV-u.

"Toliko dobrih igrača, a tako loša predstava, baš sam razočaran. Mnogo su griješili, nisu imali pojma šta rade", počeo je Gullit za BeIN, pa potom označio krivce:

"Dele Alli, o, moj Bože... Nikakav tehničar, baš je loš. Victor Wanyama? Još gori", rezonirao je.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U uzvratnom susretu koji se igra u Amsterdamu Tottenham će morati pokazati puno više želi li doći do velikog preokreta.

Kada je Gullit u pitanju, nakon bogate igračke karijere je radio kao trener u Newcastleu, Feyenoordu, LA Galaxyju i Terek Groznyju, a bio je također ia asistent Dicku Advocaatu u reprezentaciji Holandije.

Top Komentari

Adnanos
Igleda da Ajax lose igra a da svi drugi grijese - Real, Juve, Spurs
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi