Samo se čekalo da Gundogan postane igrač Arsenala, a onda se pojavio novac iz Saudijske Arabije

Tvrde novinari iz Engleske

Samo se čekalo da Gundogan postane igrač Arsenala, a onda se pojavio novac iz Saudijske Arabije

E. Oštraković

Poznato je da je Mikel Arteta veliki fan načina igre kapitena Manchester Cityja Ilkaya Gundogana koji će na ljeto postati slobodan igrač.

Kako prenose mediji iz Engleske upravo Arsenal je glavni kandidat za dovođenje Gundogana, te su čak imali usmeni dogovor.

Naime, odbio je Gundogan ponudu Manchester Cityja jer želi ugovor na dvije godine, dok mu njegov trenutni tim nudi produženje od samo jedne godine.

Sa druge strane spominjala se i Barcelona, ali ne želi Gundogan toliko dugo čekati jer oni prvo žele da riješe neke druge stvari.

Arsenal je uskočio, sklopio usmeni dogovor sa Gundoganom, te se čekalo da odigra utakmicu finala Lige prvaka, a da zatim potpiše ugovor sa Topnicima.

Sada bi sve to moglo propasti, a razlog je ko drugi nego Saudijska Arabija koja je navodno došla sa velikom ponudom za Gundogana.

Oglasi

Još uvijek nisu izneseni detalji ugovora, ali navodno će to biti novac koji igrač neće moći odbiti, baš kao u slučaju Benzeme.

Ranije je objavljeno da će put Saudijske Arabije skoro pa sigurno i francuski fudbaler N'Golo Kante.

Ni najskromniji fudbaler svijeta nije mogao odbiti ponudu od 100 miliona eura godišnje i seli u Džedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako važi za skromnog i poniznog fudbalera kojem novac nije bitan, cifra koju su mu ponudili iz ove zemlje jednostavno je prevelika da bi se odbila.

Iskusni 32-godišnji veznjak dogovorio je saradnju s prvakom Al Ittihadom. Ugovor je na dvije godine vrijedan 200 miliona eura, sve je spremno za potpis i fenomenalni veznjak seli u Saudijsku Arabiju po završetku sezone.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi