Gundogan strahuje od Kloppa
FOTO: EPA

Govorio o treneru Liverpoola

Gundogan strahuje od Kloppa

Njemački reprezentativac Ilkay Gundogan biranim riječima je govorio o Jurgenu Kloppu. 

Gundogan je sa njemačkim trenerom uspješno sarađivao u vremenu dok je nastupao za Borussiju, a danas kada je u Manchester Cityju, ne krije da se plaši Kloppovog Liverpoola u borbi za titulu u Engleskoj. 

"Kloppov rad u Liverpoolu me podsjeća na početak u Dortmundu, naročito se to vidi u komunikaciji s igračima. On ima taj dar da fascinira tim i gura ga naprijed, što se vidi i po igrama. Liverpool ima prednost jer ne igra u Evropi i bit će nam veliki konkurent", kazao je Gundogan. 

U razgovoru za inostrane medije Gundogan je usporedio Kloppa i Guardiolu s kojim danas sarađuje na Etihadu.

"Kod obojice je naporno trenirati. Razlika je samo u tome što Guardiola voli da lopta bude stalno u nogama njegovog tima, dok Klopp više forsira situacije jedan na jedan. Međutim, obojica su zanimljivi tipovi", zaključio je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone Gundogan je u Premiershipu postigao tri gola i upisao jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi