Trener golmana reprezentacije BiH

Gušo: Golmani sjajno rade, Begović je došao rasterećen

D. Kurbegović

Danas se medijima prije treninga reprezentacije u Zenici, obratio i pomoćnik Mehmeda Baždarevića, odnosno trener zadužen za golmane Adnan Gušo.

On je prisutne novinare upoznato s vijestima u vezi povrede Miralema Pjanića, pripremama do same utakmice u petak, te raspoloženju čuvara mreže u našem taboru.

"Kada je u pitanju igrački kadar, sinoć su nam se pridružili Bajić, Višća i Medunjanin, danas još očekujemo dolazak Miralema Pjanića tako da ćemo biti kompletni večeras. U toku dana Pjanić će doći u kamp reprezentacije, tu je naš doktorski tim koji će ga pregledati i ustanoviti povredu, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje. On će uraditi magnetnu rezonancu u Sarajevu, pa ćemo onda konačno znati hoće li moći nastupiti ili ne, mi se iskreno svi u reprezentaciji nadamo da ćemo moći računati na njega protiv Grčke", ističe Gušo.

Danas je počeo i drugi dio priprema do utakmice u petak na Bilinom Polju.

"Danas imamo dva treninga, sutra ćemo također imati dva treninga u srijedu ćemo trenirati na Bilinom polju, dok ćemo zadnji trening pred utakmicu odraditi u Trening centru ovdje na Crkvičkom brdu. Planirano je da se najviše radi na taktičkoj pripremi igrača, svi znamo isto tako da je kraj sezone u svim ligama, tako da je ovaj period težak za igrače i igranje utakmica. Međutim momcii vrlo dobro rade na treninzima , koncentrisani su , vidimo na njima želju da u petak ostvare pobjedu", kaže trener golmana naše selekcije.

Po njegovim riječima golmani su u dobroj formi, te u sjajnom raspoloženju dočekuju narednu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Vidite mi imamo tri golmana, koji su sa svojim klubovima ove sezone bili prvaci. Oni su sigurno u dobrim klubovima, dobro su radili , Begović je promijenio klub i sigurno da je ovdje došao rasterećen. On veoma dobro radi, kao i prije, vidjeli ste da dobro brani u ovim kvalifikacijama, te se nadam da će tako biti u petak, kako bi svojim odbranama dao sigurnost ekipi i kako bi osvojili tri boda", završio je Gušo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi