Gutović naslijedio Mulaosmanovića na klupi kadeta Željezničara
FOTO: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba

Debitovao pobjedom u vječitom derbiju

Gutović naslijedio Mulaosmanovića na klupi kadeta Željezničara

S. Mlaćo

Nakon što je Adin Mulaosmanović prekomandovan u stručni štab prvog tima, FK Željezničar je ostao bez trenera kadetske selekcije.

Ipak, rješenje je brzo pronađeno pa će na klupi kadetske selekcije Željezničara u narednom periodu sjediti bivši fudbaler ovog kluba Milan Gutović.

Milan Gutović je rođen 5. augusta 1962. godine u Sarajevu. Prošao je nekoliko selekcija Omladinske škole kluba sa Grbavice, a potom je potpisao i profesionalni ugovor. Za prvi tim je igrao od 1980. do 1986. godine. Ubilježio je 41 zvanični nastup. Od augusta prošle godine Gutović je trener u Omladinskoj školi.

Svoj debi na klupi kadeta Željezničara Gutović je upisao jučer u gradskom derbiju protiv FK Sarajevo. Plavi su slavili sa minimalnih 1:0, a ova selekcija Željezničara trenutno je na liderskoj poziciji sa četiri pobjede u isto toliko kola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi