Guttman hvali Papeta i tvrdi da sutra nema favorita

Izraelski selektor na press konferenciji

Guttman hvali Papeta i tvrdi da sutra nema favorita

E. Škorić

Selektor Izraela Eli Guttman i reprezentativac te zemlje Tal Ben Haim očekuju pobjedu protiv BiH.

U prostorijama Sammy Ofer stadiona u Haifi održana je u subotu navečer konferencija za novinare.

Izraelski selektor svjestan je važnosti utakmice. Smatra da je BiH kvalitetna ekipa, ali da nema favorita trenutno.

“Ovo je jako bitna utakmica za nas, baš kao i svaka druga u ovim kvalifikacijama. Nema favorita, jer ne vjerujem u favorite. U reprezentaciji Izraela učimo na greškama i pokušavamo napraviti nešto novo. Smatram Sušića velikim nogometnim znalcem, no dat ćem sve od sebe da pobijedimo. Novi stadion i 30.000 navijača su nam najveći motiv za osvajanje bodova. Ne želim da otkrivam našu taktiku niti prognoziram rezultat”, izjavio je Guttman, svjestan da je naša selekcija oslabljena.

“Bez obzira na povrede, BiH ima odličan tim i moramo učiniti sve da ih zaustavimo. Kako god se sutra završi, obje reprezentacije su i dalje u igri za plasman na EP”, dodao je Guttman.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 Ben Haim je kazao da je u jako dobroj formi, te da je BiH, i bez pravog napadača, opasan protivnik. 

“Atmosfera u našem timu je pozitivna, jako smo optimistični, posebno nakon dvije pobjede na otvaranju kvalifikacija”, ističe Ben Haim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.