Guus Hiddink se vratio iz penzije, njegov novi zadatak je Olimpijada 2020. godine

Preuzima olimpijsku reprezentaciju Kine

Guus Hiddink se vratio iz penzije, njegov novi zadatak je Olimpijada 2020. godine

Prekaljeni holandski stručnjak Guus Hiddink je, po vlastitim riječima, odlučio izaći iz penzije kako bi sjeo na klupu olimpijske reprezentacije Kine.

Hiddink će tako preuzeti kormilo olimpijske reprezentacije Kine sa kojom će pokušati izboriti nastup i ostvariti što bolji rezultat na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

"Bio sam u penziji, ali sada sam dobio odličan posao", izjavio je Hiddink, a pretpostavlja se da je ponuda Kineza bila takva da ju je bilo teško odbiti.

Ovaj 71-godišnji stručnjak je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio PSV, Fenerbahče, Valenciju, Real Madrid, Betis, Chelsea i Anzhi, a bio je i selektor Holandije, Južne Koreje, Australije, Rusije i Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti