Pojavio se trener koji želi užareno trenersko mjesto Lisica

Povratak Hiddinka u Premiership?

Pojavio se trener koji želi užareno trenersko mjesto Lisica

Endin Čaušević

Čelnici Leicestera odlučili su prije nekoliko dana da uruče otkaz Claudiju Ranieriju zbog loših rezultata u ovoj sezoni.

Ranieri je prošle godine sa Leicesterom ispisao jednu od najljepših priča u historiji fudbala jer je uspio s ovim klubom da osvoji titulu prvaka Engleske. Međutim, iako je napravio senzaciju u svijetu fudbala italijanski stručnjak je samo devet mjeseci kasnije dobio otkaz.

Od trenutka kada je zvanično potvrđeno da Ranieri nije više trener Leicestera u medijima se počelo špekulisati o tome ko će doći na užareno trenersko mjesto Lisica. Iako su se spominjala mnoga trenerska ekipa čini se da u ovom trenutku niko ne želi da bude trener aktuelnih prvaka Engleske.

Roberto Mancini je bio prva želja čelnika Leicestera, ali je on odbio ponudu sa King Power stadiona. No, čini se da se pojavio trener koji je spreman da preuzme odgovornost, a to je nekadašnji trener Chelseaja, Guus Hiddink. Legendarni holandski stručnjak još uvijek pregovara sa Leicesterom, ali su engleski mediji sigurni da će on biti novi trener ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, veliki problem za čelnike Leicestera jeste što Hiddink želi potpisati ugovor samo do kraja ove sezone, a o nastavku saradnje želi se očitovati tek na ljeto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi