Gužve u fan shopu: West Ham predstavio 'Iron Maiden' dresove

U njima neće igrati utakmice

Gužve u fan shopu: West Ham predstavio 'Iron Maiden' dresove

U novoj sezoni West Ham igra ispod svih očekivanja. Posljednjih godina 'Čekićari' su mnogo ulagali u pojačanja i vjerovali se da bi to konačno moglo dati rezultat, no realnost West Hama je takva da se trenutno bori za opstanak u Premier ligi.

Blijede igre i loši rezultati bi uskoro mogli rezultirati smjenom Manuela Pellegrinija, o čemu se u britanskim medijima već uveliko špekuliše, no za razliku od trenera i fudbalera, sektor zadužen za marketing svoj posao radi punom parom.

Tako je u međuvremenu West Ham predstavio svoj novi dres na kojem je otisnuto ime planetarno poznatog benda 'Iron Maiden', a sve je zapravo plod saradnje sa basistom i tekstopiscem Steveom Harrisom koji za londonski sastav navija još od 1965. godine.

U ovom dresu West Ham neće igrati svoje utakmice nego je isključivo marketinske prirode, a dizajniranje se ispostavilo kao odličan potez jer je klupski fan-shop zatrpan obožateljima heavy metal sastava koji ne žele propustiti priliku da ga imaju u kolekciji.

"Moja ljubav prema West Hamu se rodila još kada sam imao devet godina. S prijateljem koji je bio godinu dana stariji ušao sam u autobus i otišao na utakmicu. Bilo je ludo", prisjetio se član Iron Maidena Steve Hariss.

Da bi saradnja mogla dati rezultate u West Hamu su se uvjerili protekle sedmice kada je Iron Maiden održao koncert u Londonu.

"Shvatili smo da fanovi Iron Maidena obožavaju West Ham. Kada je bio koncert u londonskoj O2 Areni, mnogi su dolazili u naš fan-shop i kupovali brojne klupske rekvizite", rekli su iz kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U nastavku pogledajte kako izgleda dres.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti