Haaland je čudo: Znate li koliko je mišićne mase dobio za samo godinu dana?

Robot

Haaland je čudo: Znate li koliko je mišićne mase dobio za samo godinu dana?

E. Škorić

Erling Haaland se strašno razvio posljednjih dvije godine i danas se smatra jednim od najboljih napadača Evrope.

Norvežanin je iz Salzburga zimus došao u Borussiju Dortmund i već je pokazao da je izuzetan talenat.

Na 13 mečeva zabio je čak 12 golova i nije ni čudo što ga Real Madrid vidi kao svoju glavnu metu u narednom periodu, a navijači Borussije s nestrpljenjem čekaju svaki naredni meč da vide 19-godišnju gol-mašinu.

Ono što je Haalanda dovelo tu gdje je sada su, osim talenta koji je neupitan, zdrava ishrana i radna etike. Od mršavog klinca visokog 194 cm postao je 87 kilograma teški napadač koji 60 metara istrči brzinom od 34 kilometra na sat.

Njegov kondicioni trener Erese Stenslid govorio je upravo o tome-

“Njegovo tijelo reaguje fantastično na trening pošto je genetski privilegovan. Samo u posljednjih godinu dana je dobio 12 kilograma mišića, što je nevjerovatno", rekao je Stenslid.

Za kratak je period porastao za 20 centimetara i to je stvaralo probleme u njegovom razvoju.

“Zbog toga smo mišiće morali da pravimo ni iz čega", dodaje njegov kondicioni trener, poručivši da je Norvežanin uvijek uživao u hrani.

"Erling je uvijek bio najbliži švedskom stolu i tanjir mu je bukvalno bio pretrpan hranom".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

“Već sa njegovih 13 godina sam znao da će jednog dana postati reprezentativac. Imao je već tada nevjerovatnu radnu etiku i osjećaj za čitanje taktike”, kaže Alf Ingve Bertnsen, inače Haalandov prvi trener.

Zanimljivo da ga je obučavao i Ole Gunnar Solskjaer u Moldeu, koji ga je ubijedio da ne mora svaki put raznijeti loptu da se upiše u strijelce.

Top Komentari

Malilav22
Nebi me iznenadilo da ovaj lik u 30toj propadne ko kauc jedino sa hormonima i štereoidima se moze toliko masse nabit za tako kratko vrijeme
0 2
Penderinos
Sta je to ja sam za par mjeseci nabio 20 kila čistih masnih naslaga
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi