Rivaldo uvjeren da Haaland jednog dana može biti poput Ronalda

Hvalio mladog Norvežanina

Rivaldo uvjeren da Haaland jednog dana može biti poput Ronalda

E. Škorić

Karijera Erlina Haalanda za sada je blistava i u usponu, a legendarni Barcelonin napadač Rivaldo vjeruje da mladi Norvežanim može da stigne i na nivo Cristiana Ronalda.

Haaland je zimus iz Salzburga prešao u Borussiju Dortmund, pa odmah pokazao kakva je "zvijer", a sada se nalazi na meti Real Madrida koji je impresioniran onime što pokazuje talentovani golgeter.

Norveški napadač postigao je deset golova u Bundesligi u samo devet nastupa, dok je u svim takmičenjima za Dortmund postigao ukupno 13 golova.

"Već je sjajan nogometaš, ali kao 19-godišnjak mogao bi u budućnosti postati još bolji i postati jedan od najboljih napadača na svijetu", napisao je Rivaldo za BetFair.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ima puno osobnosti. Igra bez straha i na terenu izgleda vrlo mirno, tako da je nogometaš svjetske klase koji još puno toga treba naučiti i normalno je da ga toliko klubova prati. Neki ljudi već upođreuju Haalandov stil igre s Ronaldom Nazariom. Oni zaista mogu imati sličnosti. Haaland je brz, postiže golove i ne boji se. Ali prerano je još da ga uspoređujemo s Ronaldom", kazao je Rivaldo.

"Ronaldo je osvojio dva Svjetska prvenstva i igrao na četiri. Blistao je širom svijeta sa svojim prodorima i golovima, pa moramo da vidimo hoće li Haaland uspjeti da dođe na taj nivo, no čini se da ima sve kvalitete da jednog dana bude poput mog nekadašnjeg saigrača", zaključio je Rivaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti