Haaland je već među 10 najboljih strijelaca Bundeslige, a odigrao je samo šest mečeva

A šta da je tu od početka?

Haaland je već među 10 najboljih strijelaca Bundeslige, a odigrao je samo šest mečeva

Edmir Škorić

Erling Haaland je u nevjerovatnoj formi...

Haalnd je protiv Werdera u Bremenu u 2:0 pobjedi svog tima postigao već 12. gol kao član Borussije u osmom meču. Norvežanin je stigao u januaru i naprosto nastavio tamo gdje je stao kao član Salzburga.

Ukupno je na 30 utakmica ove sezone u svim takmičenjima postigao čak 40 golova uz osam asistencija. U prosjeku zabije na svakih 40-ak minuta...

Zanimljivo da je nakon samo šest kola Bundeslige uspio da uđe među 10 najboljih strijelaca prvenstva, iako su drugi igrali po 23 kola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trenutno je prvi strijelac Bayernov Robert Lewandowski sa 25 golova, Timo Werner je drugi sa 20, dok je Jadon Sancho treći sa 13 golova.

Ko zna šta bi bilo da je Haaland tu od početka sezone...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi