Njemačka je u šoku: Lewandowski je radio čuda, a nije izabran za najboljeg igrača Bundeslige!
FOTO: EPA

Oborio je i rekord Gerda Mullera

Njemačka je u šoku: Lewandowski je radio čuda, a nije izabran za najboljeg igrača Bundeslige!

H. Zilić

Okončana je sezona u Bundesligi.

Bayern je novom titulom nastavio dominaciju, a u Ligu prvaka će ekipe RB Leipziga, Borussije Dortmund i Wolfsburga. U Evropa ligu će Bayer Leverkusen i Eintracht Frankfurt, dok će Union Berlin u UEFA konferencijsku ligu.

Ligu napuštaju Schalke i Werder, a Koln će u play out sa Kielom. Novi članovi Bundeslige su Bochum i Furth.

Pored navedenog, dodijeljena su priznanja za najbolje pojedince, pa je tako Borussijin napadač Erling Haaland proglašen za najboljeg igrača ove sezone u Bundesligi.

Očekivalo se da će Bayernov Robert Lewandowski ponijeti epitet za najboljeg igrača, obzirom da je postigao 41 pogodak i oborio rekord Gerda Mullera, ali Poljak će se zadovoljiti smao zlatnom kopačkom za ovu sezonu, što je iznenadilo sve u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haaland je u minuloj sezoni postigao 27 golova i upisao šest asistencija. Zauzeo je treće mjesto na listi strijelaca iza Lewadowskog i Silve iz Eintrachta koji je sezonu okončao sa 28 golova. Upravo je pomeuti dvojac Haaland ostavio iza sebe u trci za najboljeg igrača sezone.

Haaland je sa Dortmundom osvojio i Kup Njemačke, a u finalnom duelu protiv RB Lepziga bio je jedan od najboljih pojedinaca na terenu.

Top Komentari

DamirS
Mislim da je razlika u tome što je Bayern takva mašinerija i da je Lewa to iskoristio i zabijao tolike golove. S druge strane Dortmund je većinu sezone bio u totalnom rasulu i samo zahvaljujući Haalandu idu u LP. Bez njega bi bili 6. ili 7.
10 1
dinass
Mozda je dao veci doprinos ekipi,ima i tih 6 asistencija.A mozda bi on dao 50golova da je igrao u Bajernu.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi