Neće još dugo biti u Dortmundu: Iz Red Bull Salzburga otkrili gdje će na ljeto otići Haaland

Neće još dugo biti u Dortmundu: Iz Red Bull Salzburga otkrili gdje će na ljeto otići Haaland

E. Škorić

Talentovani norveški napadač Erling Haaland na kraju tekuće sezone napustit će redove dortmundske Borussije, barem ako je suditi po izjava jednog od čelnika njegovog bivšeg kluba Salzburga.

Haaland je pokazao nevjerovatne napadačke sposobnosti kao igrač austrijskog Salzburga, zbog čega je zimus kupljen od strane Borussije i za kratko vrijeme postao je jedan od najtraženijih nogometaša današnjice.

Sportski direktor Salzburga Christoph Freund ubijeđen je da će Haaland po završetku ove sezone potpisati za slavni Liverpool, iako se ranije povezivao i sa nekoliko drugih velikih timova poput Real Madrida ili Barcelone.-

"Može da igra za bilo koji klub na svijetu. S takvim mentalitetom i samopouzdanjem koje ima, može da obilježi evropski nogomet u narednim godinama", rekao je Frenud, pa je objasnio kako su tekli pregovori između Salzburga i Borussije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je bilo isuviše kratko. On mi je rekao da je spreman da igra u Borusisji i mi nismo željeli da mu stanemo na put. Sve ja na kraju ispalo onako kako su svi željeli".

Na pitanje gdje bi Haaland mogao nastaviti karijeru, on je kazao: "Mislim da ide u Liverpool, zapravo sam uvjeren u to", dodao je.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi