Haaland objasnio zašto je odabrao Borussiju: Niko drugi mi nije ponudio ovakav osjećaj

Norvežanin o dolasku u Dortmund

Haaland objasnio zašto je odabrao Borussiju: Niko drugi mi nije ponudio ovakav osjećaj

M. Šljivak

Erling Haaland odlučio je ove zime napustiti redove Salzburga i u moru ponuda odabrao je da u budućnosti nosi dres Borussije iz Dortmunda.


Nakon fantastičnih nastupa u dresu prvaka Austrije, norveški fudbaler je dobio ponude mnogih velikana evropskog fudbala, a on se na kraju odlučio za Borussiju.

Najveći favorit uz njemačkog velikana za njegov potpis bila je ekipa Manchester Uniteda. Međutim, Haaland je odlučio da kaže 'ne' velikanu sa Old Trafforda, a konačno je objasnio i zašto je odabrao Borussia.

"Ljudi iz Dortmunda su bili direktni i rekli su mi da sam im potreban u vrhu napada i da obožavaju moj stil igre. Jasno su mi rekli 'želimo te ovdje'. Dopao mi se način na koji su razgovarali sa mnom i to je prelomililo. Proveo sam nekoliko dana oko kluba, razgovarao sam sa svima i osjećam da sam dobro odlučio", rekao je Haaland.

Nijedan drugi tim nije mu ponudio osjećaj pripadnosti kao Borussia.

"Razgovarao sam sa drugim klubovima, velikim klubovima, ali niko mi nije ponudio taj osjećaj kao što sam imao u Dortmundu. Svi u bili nevjerovatni premam meni i od početka sam znao da želim doći u Borussiju. Jedva čekam da zaigram pred 80.000 ljudu i nevjerovatnoj atmosferi. Izuzetno sam uzbuđen",dodao je mladi napadač.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Norveška superzvijezda je u redovima Salzburga igrala zaista čudesno. Tako se Haaland ove sezone od austrijskog velikana oprostio sa 28 postignutih golova u 22 utakmice.

Vidjet ćemo šta će napraviti u dresu tima iz Dortmunda...

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Topnik
Za 2 sezone u Bayernu. Glupi Dortmund
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije