"Slavili smo titulu Bundeslige, a narednog jutra sam se probudio u kamionu i ničega se nisam sjećao"

Jurgen Klopp otkrio zanimljivu priču

"Slavili smo titulu Bundeslige, a narednog jutra sam se probudio u kamionu i ničega se nisam sjećao"

Endin Čaušević

Njemački trener Jurgen Klopp napravio je fantastičan posao u Liverpoolu i sigurno je trenutno jedan od najboljih stručnjaka na svijetu.

Klopp je Redse preuzeo na ljeto 2015. godine i stvorio je fantastičan tim. Liverpool je prošle godine osvojio Ligu prvaka, a ove sezone su na najboljem putu da konačno nakon 30 godina postanu prvaci Engleske.

Ovaj 52-godišnji stručnjak je išao korak po korak u trenerskoj karijeri. U Mainzu je stekao potrebno iskustvo, a prvi izazov je imao kada je preuzeo Borussiju Dortmund. Tada je ovaj tim vratio na sami vrh i uspio je osvojiti nekoliko titula Bundeslige.

Dortmund je vodio čak i do finala Lige prvaka, ali nije uspio donijeti titulu prvaka Evrope. Klopp je s Dortmundom bio prvak Njemačke 2011. godine i tu proslavu titule će pamtiti do kraja života.

Klopp je priznao da je na proslavi titule previše popio i da se to čak moglo vidjeti dok je davao izjave. No, slavlje se nastavilo do ranih jutarnjih sati, a Klopp se šokirao kada je vidio gdje se probudio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio sam baš pijan i to se moglo vidjeti u izjavama koje sam davao tog dana. Ne sjećam se baš svega što se dešavalo. Ne znam da li sam ikome rekao, ali sam se narednog jutra probudio u nekom kamionu u garaži. Tu sam bio sam i pojma nisam imao šta se dešavalo te noći", rekao je Klopp i nastavio.

"Probudio sam se i napustio kamion. Okrenuo sam se i vidio sam da sam u nekoj velikoj hali. Hodao sam i vidio siluetu čovjeka. Zviznuo sam mu i shvatio da je to Aki Watzke. Bilo smo u nekom ogromnom skladištu od neke firme. Kasnije smo na cesti zaustavili Mercedes kojeg je vozio neki Turčin. Mislio sam da je to sve san. On nije htio ni da nas poveze, ali je Aki našao 200 eura i platio mu. Uspio sam nekako da dođem do kuće i do danas nikome nismo rekli šta se desilo".

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kn0x
Ovaj clanak sam vec citao davno, ponavljate se..
5 0
jugjejedan
pa,napio se.......JOJ!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi