Raiola: Haaland? Čudo... Podsjeća me na Zlatana i Ronalda

Agent hvalio Norvežanina

Raiola: Haaland? Čudo... Podsjeća me na Zlatana i Ronalda

E. Škorić

Poznati agent Mino Raiola hvalio je mladog norveškog talenta Elinga Haalanda.

Raiola je u intervjuu za Tuttosport govorio o mnogim nogometašima, pa se dotakao i Haalanda za kojeg kaže kako nije ni sličan Romeluu Lukakuu.

Raiola je ukazao na komentare trenera Uniteda o Halandu nakon što je u jednoj utakmici za Molde FK postigao četiri gola, kada je mladića usporedio s bivšim napadačem Uniteda Lukakuom.

"Solskjaer je dobar momak, ali Haaland uopće nije sličan Lukakuu. Jedino im je zajednički broj 9 na dresu. Nikad nisam vidio tako zrelog centarfora u toj dobi kao što je Haaland. Možda samo Brazilac Ronaldo i Zlatan", rekao je Raiola, dodavši:

"Erling je poput Ibre kada je imao 20 godina. Imaju istu želju i spremni su mnogo raditi da postanu najbolji".

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Na pitanje šta misli o budućnosti napadača Borussije Dortmund i gdje će na kraju završiti, Raiola odgovara:

"Ne mogu govoriti o Haalandovoj klauzuli. Glasine govore da ga želi Real Madrid? Ovo mi nije novo, ali on je sretan u Borussiji. Erling želi da osvoji Ligu prvaka i kada napusti klub, to će biti zbog ambicija, a ne zbog novca".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi