Haaland zbog novca otpisao jednog kandidata za potpis
Foto - EPA

Traži previše

Haaland zbog novca otpisao jednog kandidata za potpis

M. Šljivak

Norveški napadač Erling Haaland u ozbiljnim je pregovorima sa nekoliko evropskih klubova.

Sjajni 19-godišnjak spreman je za veliki transfer ove zime, a među klubovima koji se spominju kao njegove nove destinacije su Manchester United, Borussia Dortmund, Juventus i RB Leipzig.

Međutim, prema određenim informacijama iz Njemačke, RB Leipzig je otpao iz trke za njegov potpis zbog velikih zahtjeva oko plate.

Norvežanin traži platu od osam miliona eura neto godišnje. Mnogo je to više od trenutne koju ima (milion eura), a Leipzig mu nije voljan ponuditi više od pet.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Zato drugi jesu. Velikani bez problema mogu platiti ovaj novac, ali i odštetu za talentovanog fudbalera koja iznosi samo 20 miliona eura.

To je svakako veoma privlačno za sve timove koji za budućnost mogu dobiti zaista ubitačnog napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije