Haalanda pitali ko će osvojiti Zlatnu loptu 2025. godine, a njegov odgovor iznenadio mnoge

Nisu to očekivali

Haalanda pitali ko će osvojiti Zlatnu loptu 2025. godine, a njegov odgovor iznenadio mnoge

E. Čaušević

Norveški napadač Erling Haaland sigurno je najveće otkriće ove sezone.

Haaland je blistao u dresu Red Bull Salzburga u prvom dijelu sezone, a onda ga je Borussija Dortmund kupila za 20 miliona eura. I u Dortmundu je ovaj Norvežanin nastavio s odličnim igrama i uspio je zabiti čak devet golova na osam mečeva u Bundesligi.

Jasno je da će se Haaland boriti za Zlatnu kopačku ukoliko se sezona nastavi, a najizglednije je da će se to desiti ovog mjeseca upravo u njemačkoj Bundesligi.

Haaland je prije nekoliko dana dao zanimljiv intervju za norveške medije, te je govorio o tome da li smatra da će jednog dana uspjeti osvojiti Zlatnu loptu.

No, on je sve iznenadio odgovorom na pitanje za koga vjeruje da će biti najbolji igrač svijeta 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Na koga bih se kladio da mogu ko će osvojiti Zlatnu loptu za pet godina? Lionel Messi bez ikakve dileme", poručio je napadač Dortmunda.

Argentinac će tada imati već 37 godina, ali s obzirom kako igra nije nemoguće očekivati da Messi bude na samom vrhu i za pet godina.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Tad ce ti Messi bit trener ;)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi