Haalandova mapa kretanja izgleda urnebesno, kriv je Kramarić

Norvežanin se nije proslavio protiv Hoffenheima

Haalandova mapa kretanja izgleda urnebesno, kriv je Kramarić

A. Čaušević

Erling Haaland je oduševio fudbalski svijet ove sezone, prvo u dresu RB Salzburga, a zatim i Borussije Dortmund. S obzirom da nema ni 20 godina mladi Norvežanin ima pravo na loš dan u uredu. 

Borussija je sezonu završila ubjedljivim i neočekivanim porazom od Hoffenheima, bilo je pomalo nestvarnih 0:4, a za manje od 50 minuta četiri pogotka je postigao Andrej Kramarić.

Kompletan tim Žuto-crnih je podbacio, upravo iz toga razloga Haalandova mapa kretanja izgleda urnebesno jer je najviše puta loptu dirnuo na centru igrališta, odnosno kada je Borussija kretala sa sredine terena.

Tokom utakmice Norvežanin je imao svega 18 dodira s loptom, a tokom svih 90 minuta nije uputio niti jedan udarac na gol. Pri tome je dobio samo jedan zračni duel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haalandu koji bundesligašku sezonu završava sa 13 golova na 15 nastupa je ovo definitivno najlošija partija od dolaska u Dortmund prije nekoliko mjeseci.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi