Hadžanović bi mogao daleko van granica BiH, ali bi opet igrao Evropu

Sarajlija slobodan igrač

Hadžanović bi mogao daleko van granica BiH, ali bi opet igrao Evropu · Saznajemo

A. Čaušević

Adis Hadžanović je slobodan u izboru sredine nakon što je nedavno sporazumno raskinuo ugovor sa Tuzla Cityjem. 

Hadžanović je posljednjih godina pružao vrlo dobre partije u Premijer ligi BiH, prvo u Slobodi, a zatim i u Tuzla Cityju s toga neće biti iznenađenje ukoliko realizuje inostrani angažman.

Kako SportSport.ba saznaje ovaj 27-godišnji veznjak karijeru mogao nastaviti u dalekom Azerbejdžanu. Prvi kontakti su već ostvareni.

Hadžanović koji već ima određeno međunarodno iskustvo je u pregovorima s tamošnjim prvoligašem Keshlom, koja se nalazi odmah ispod nedodirljivih Qarabaga i Neftcija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U slučaju potpisa ugovora Sarajlija bi s Keshlom igrao u kvalifikacijama za Europa ligu sljedeće godine. Eventualni odlazak u Azerbejdžan bi za njega bilo igranje u šestoj različitoj stranoj zemlji.

Hadžanović je ranije igrao u Estoniji (Nomme Kalju), Jemenu (Al-Ahli club), Hrvatskoj (Istra, Segesta), Sloveniji (Brežice) i Crnoj Gori (Iskra). U BiH je član Olimpika, Famosa i Viteza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi