Hadžiahmetović i Milošević dobili saigrača iz Rijeke

Zuta potpisao za Konyu

Hadžiahmetović i Milošević dobili saigrača iz Rijeke

Turski prvoligaš Konyaspor zvanično je predstavio svoje najnovije pojačanje koje dolazi iz Rijeke.

Novi član Konye postao je Leonard Zuta, 26-godišnji Makedonac koji je nakon kraćih pregovora odlučio prihvatiti ponudu i pridružiti se Amiru Hadžiahmetoviću i Deniju Miloševiću u ovom klubu.

Zuta je za Rijeku igrao tri i po godine i za to vrijeme je osvojio i naslov prvaka Hrvatske, a kaže da će mu u novom klubu najviše pomoći Adis Jahović.

"Adisa poznajem odranije i on će mi sigurno pomoći da se priviknem na novu sredinu. Znam da je ovo kvalitetna liga s odličnim navijačima i dat ću sve od sebe da im se svidim", rekao je Zuta, koji igra na poziciji lijevog beka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Leonard Zuta je sa Konyasporom potpisao ugovor na dvije i po godine, a Rijeka je njegovom prodajom zaradila 400.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi