Harun Hadžibeganović novo ime na spisku selektora mlade reprezentacije

Dobre igre nisu prošle nezapaženo

Harun Hadžibeganović novo ime na spisku selektora mlade reprezentacije · Saznajemo

E. Oštraković

Selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, Igor Janković sutra će objaviti spisak igrača na koje računa za martovsku utakmicu protiv Slovenije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naime, naša mlada reprezentacija 22. marta igra utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a protivnik je Slovenija.

Kako saznaje SportSport novo ime na spisku selektora mlade reprezentacije je desni bek Slobode, Harun Hadžibeganović čije igre očito nisu prošle nezapaženo.

Sloboda već u svojim redovima ima jednog mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine, a to je Nermin Mujkić, a sada su dobili još jednog u vidu Hadžibeganovića.

Primjer je to naravno i za sve mlade igrače u Prvoj ligi Federacije BiH koju selektor očito prati, te se fudbaleri i iz ove lige mogu nametnuti i izboriti za poziv u mladu selekciju nacionalnog tima.

Oglasi

Hadžibeganović je u prvom dijelu sezone odigrao petnaest utakmica u dresu Slobode i uspio je upisati tri asistencije, ali se nije upisivao u listu strijelaca.

Posebno treba istaknuti sjajnu partiju koju je u okviru Kupa Bosne i Hercegovine na Tušnju odigrao protiv Sarajeva, a koja je očito bila najzaslužnija za njegov poziv u mladu reprezentaciju.

Bio je Hadžibeganović 2021. godine na posudbi u ekipi Vis Simm-bau, a nakon povratka na Tušanj objeručke je prihvatio šansu koju je dobio i na najbolji mogući način je iskoristio.

Osim utakmice sa Slovenijom naša mlada reprezentacija u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrat će još dvije utakmice u septembru i to protiv Austrije i Francuske, te u oktobru protiv Kipra.

Kada je riječ o stanju na mlada reprezentacija BiH zauzima 4. mjesto na tabeli sa tri osvojena boda. Iza nas je Kipar sa jednim bodom na svom kontu.

Sa druge strane ispred nas se nalazi Austrija sa sedam osvojenih bodova, te Slovenija i Francuska koje imaju po devet osvojenih bodova.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti