Hadžibegić traži od Valencinennesa više od 400.000 eura
Našem stručnjaku je teško pao otkaz koji je krajem prošle godine dobio u francuskom drugoligašu Valenciennesu. Hoće li dobiti ono što traži, bit će poznato u januaru... (Foto: EPA)

Teško mu pao otkaz

Hadžibegić traži od Valencinennesa više od 400.000 eura

Nekadašnji selektor reprezentacije naše zemlje Faruk Hadžibegić u sudskom je sporu sa francuskim drugoligašem Valenciennesom.

Iako je bilježio prilično dobre rezultate s Valencennesom, krajem prošle godine ovaj klub je uručio otkaz našem stručnjaku zbog razilaženja u stavovima, što je izazvalo veliko negodovanje među navijačima. Danima su pred klupskim prostorijama protestovali protiv smjene, međutim to, ispostavit će se, nije ništa promijenilo.

Kako bi branio svoju čast i dostojanstvo Hadžibegić je pokrenuo tužbu protiv Valenciennesa i zahtjeva da mu ovaj klub na ime odštete isplati više od 400.000 eura.

"Bio sam zaista iznenađen kada mi je saopšteno da sam dobio otkaz. Najviše zbog mog rada i predanosti. Dao sam mnogo sebe i zato mi se nije svidjelo kako je na kraju sve ispalo. Osjećao sam se poniženo", kazao je ranije Hadžibegić.

Cifra na kojoj Hadžibegić insistira uključuje devet mjesečnih plaća (205.000 eura) i naknadu za prijevremeni raskid ugovora, također 205.000 eura. Ovaj slučaj će biti okončan do kraja januara 2019. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi