Hadžibegić dobija pojačanje, Islamović odlučio da igra za Crnu Goru

Napadač Rosenborga

Hadžibegić dobija pojačanje, Islamović odlučio da igra za Crnu Goru

Edmir Škorić

Dino Islamović mogao bi uskoro postati član crnogorske nogometne reprezentacije.

Ovaj 26-godišnji napadač nastupa za norveški Rosenborg. Prihvatio je poziv Crnogorskog nogometnog saveza da promijeni državljanstvo, pa da uz švedski sada dobije i crnogorski pasoš.

Bh. stručnjak Faruk Hadžibegić, koji je trenutno selektor Crne Gore, kazao je diplomatski za podgoričke Vijesti da "svaki igrač koji želi da igra za Crnu Goru, a ima kvalitet, uvijek je dobrodošao".

Navodno je prije dva dana Hadžibegić već razgovarao s igračem koji je rođen u Švedskoj, a crnogorskog je porijekla.

U januaru ove godine debitovao je za seniore Švedske i to protiv Moldavije u prijateljskom meču koji je odigran mimo FIFA kalenadara, što olakšava Crnoj Gori.

Islamović je karijeru počeo gdje i Zlatan Ibrahimović - u Malmeu, kao mlad se preselio u Fulham, al nastupao je za holandski Groningen, švedske timove Treleborg i Estersund, odakle je u decembru 2019. godine prešao u Rosenborg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi