Hadžibegić dovodi veliko pojačanje Crnogorcima
FSCG

Stiže iz Engleske

Hadžibegić dovodi veliko pojačanje Crnogorcima

Legendarni fudbaler Sarajeva Faruk Hadžibegić s velikim ambicijama pristupio je novom poslu.

Nakon što je smijenjen Ljubiša Tumbaković u Crnoj Gori su selektorsku poziciju odlučili povjeriti našem stručnjaku, koji se odmah po preuzimanju dužnosti bacio na posao, a intenzivno traži i nove igrače.

Mediji u Crnoj Gori pišu kako bi Hadžibegić uskoro mogao reprezentaciji priključiti i fudbalera koji igra u Engleskoj, tačnije 20-godišnjeg defanzivca Luku Račića, koji trenutno nastupa pod zastavom Danske.

Račić se rodio u Danskoj, za njihove omladinske selekcije igra još od 15 godine, no porijeklom je iz Berana i navodno nema ništa protiv da igra za Crnu Goru, što će Hadžibegić na koncu i iskoristiti.

Podsjetimo, Hadžibegić će svoj debi na klupi Crne Gore imati 5. septembra na prijateljskoj utakmici protiv Mađarske. Zajedno sa njim u ovoj selekciji će raditi i Mehmed Janjoš koji je prethodno posljednji angažman imao u Sarajevu.

Top Komentari

nightcry
bravo za crnogorce i savičevića - hadžibegić nije pretjerano provjeren kao trener/menađer, pa su ga po svemu sudeći uzeli kao muslimana i bošnjaka u inat srbima nakon onog pasijaluka sa tumbakovićem i kosovom - još bi veći fol bio da su uzeli nekog crnogorskog albanca - mislim da bi u beogradu bio dan žalosti ;-)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi