Hadžibegić vodi i Janjoša u Crnu Goru

Bit će mu asistent

Hadžibegić vodi i Janjoša u Crnu Goru

Zajedno sa Farukom Hadžibegićem u reprezentaciji Crne Gore će raditi i iskusni Mehmed Janjoš.

Nekadašnji selektor reprezentacije BiH prije nekoliko dana je na kormilu Crne Gore naslijedio Ljubišu Tumbakoviću, a po preuzimanju dužnosti insistirao je na tome da povede barem jednog saradnika.

Izbor je na kraju pao na Janjoša s kojim se poznaje još iz vremena kada su zajedno nosili dres Sarajeva, a popularni Čala također je Hadžibegiću asistent bio i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Da sa sobom vodi Janjoša potvrdio je i sam Hadžibegić vjerujući kako sa svojim saradnikom može napraviti dobar posao na klupi selekcije Crne Gore koja u kvalifikacijama za Euro ne stoji najbolje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hadžibegiću će pored Janjoša u radu, između ostalog, pomagati još Miodrag Džudović, Božidar Vuksanović i Nenad Stanković.

Hadžibegić će inače na klupi Crne Gore debitovati 5. septembra na prijateljskoj utakmici protiv Mađarske, a pet dana ga čeka vatreno krštenje u kvalifikacijama, kada u Podgoricu stiže selekcija Češke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi