Hadžibegić: Iskreno, volio bih preuzeti Makedoniju

Bh. stručnjak za SportSport.ba

Hadžibegić: Iskreno, volio bih preuzeti Makedoniju

Faruk Hadžibegić, bh. stručnjak koji je trenutno bez angažmana, nalazi se na širem spisku kandidata za novog selektora Makedonije.

Nakon što je zbog loših rezultata smijenjen Boško Đurovski, čelnici Fudbalskog saveza Makedonije krenuli su u potragu za novim selektorom, a svoje ime među kandidatima našao je i Faruk Hadžibegić. 

"Ne znam mnogo o interesu Makedonije, ali iskreno volio bih da budem selektor jedne takve reprezentacije. Moja profesija je takva da sam dužan pratiti sve reprezentacije, tako da sam dosta upoznat sa kvalitetom Makedonije i mogu slobodno reći da se radi o perspektivnoj reprezentaciji koja ima budućnost", kazao je Hadžibegić za SportSport.ba.

Inače, reprezentacija Makedonije poslije pet kola u grupi "C" zauzima petu poziciju sa tri osvojena boda, a kao mogući kandidati za klupu "crvenih" još su spominjani Safet Sušić, Ljubinko Drulović, Zlatko Kranjčar i Hristo Stoichkov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti