Hadžibegić: Jako smo motivisani

Hadžibegić: Jako smo motivisani

Edmir Škorić

Ambasadaor Nogometnog saveza BiH i bivši selektor naše reprezentacije, Faruk Hadžibegić, govorio je za grčke medije o večerašnjoj utakmici.

Hadžibegić smatra da su Grci u blagoj prednosti zbog iskustva igranja na velikim natjecanjima, no vjeruje da i Zmajevi imaju šansi da ostvare povoljan rezultat.

 

"Večerašnja utakmica je veoma važna i za jedne i druge, obzirom da obje reprezentacije imaju cilj da se plasiraju na SP, pa su tri boda u ovoj utakmici od izuzetne važnosti. Možda će utakmica biti nešto lakša za nas, obzirom da igramo na strani, ali smo jako motivisani i želimo odigrati kvalitetno na ovom sjajnom stadionu", kazao je Hadžibegić i dodao:

 

"Iskusna smo ekipa i većina naših igrača igra u jakim evropskim ligama, ali prednost Grčke je iskustvo igranja na velikim takmičenjima, na kojima BiH nikada nije igrala. S te strane, Grci imaju veću psihološku prednost i znaju se nositi sa pritiskom i u teškim trenucima, ali u fudbalu je sve moguće i vjerujem da oba tima imaju spremnu taktiku, razrađenu do najsitnijih detalja".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.