Hadžibegić odradio prvi trening, pa govorio o Šabandžoviću

Da li će obući dres Crne Gore?

Hadžibegić odradio prvi trening, pa govorio o Šabandžoviću

S. Mlaćo

Fudbaleri Crne Gore krenuli su jučerašnjim treningom sa pripremama za prijateljski meč sa Mađarskom 5. septembra, kao i duel petog kola kvalifikacija za EP sa Češkom, koji je na programu 10. septembra.

Selektor Faruk Hadžibegić prvi put je u toj ulozi radio sa igračima, njih jedanaestoricom koji su bili na treningu.

"Želje su, kao i svakom navijaču Crne Gore, da probamo nešto da napravimo. Napraviti neku pobjedničku, radnu atmosferu. Već sam rekao da ne možemo dozvoliti sebi da budemo peti u grupi sa pet timova, uz sav respekt prema protivnicima, obzirom na to da imamo igrače koji nastupaju u jakim klubovima i ligama. Razlog zašto smo tu je na terenu i zajedno sa igračima moramo naći rješenje. Motivacija je ista kao na početku, bilo je nestrpljenja jer ovo mi je prvi kontakt sa igračima, a sjutra ćemo biti kompletni. Optimista sam, istakao je Hadžibegić na brifingu sa predstavnicima medija.

Bh. trener ne želi da pravi podjele na prijateljske i takmičarske utakmice.

"Nema podjele na prijateljske i takmičarske utakmice, posebno kad smo u ovoj situaciji. Oba protivnika su odlična, volio bih da pronađem pobjednički naboj kod svih momaka, da igraju bolje i draže za reprezentaciju nego za klubove koji ih plaćaju. Nadam se da ću uspjeti u tome. Sa Mađarskom ne igramo za bodove, ali mi je ta utakmica bitna da vidim kako će se ponašati. Matematički je skoro nemoguće da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo, ali treba da pokažemo na i van terena da smo ekipa koja svakom može da zaprijeti", dodao je Hadžibegić.

Proteklih dana pojavile su se informacije da bi dres selekcije Crne Gore mogao obući mladi reprezentativac BiH Anel Šabanadžović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Šabandžović je ovog ljeta iz Željezničara prešao u grčki AEK, ali do sada nije dobio šansu za igru.

"Onaj ko hoće da igra i za koga se mi odlučimo da ima kvalitet biće pozvan. U ovom trenutku to je naš najbolji izbor. U ovom momentu Šabanadžović nije bio u kombinaciji".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi