Hadžibegić: Osjećao sam se poniženo

Nije mi lako pao otkaz

Hadžibegić: Osjećao sam se poniženo

Bh. nogometni trener Faruk Hadžibegić u razgovoru za medije u Francuskoj priznao je da mu je teško pao otkaz u Valenciennesu. 

Hadžibegić je otkaz dobio krajem septembra nakon što je došlo do razilaženja u stavovima sa predsjednikom kluba, a takva odluka je izazvala negodovanje među navijačima koji su u nekoliko navrata protestvovali protiv smjene.

Tokom razgovora za ugledni francuski medij Hadžibegić nije skrivao kako ga je odluka o smjeni iznenadila, pogotovo jer je smatrao da je na dobrom putu. 

"Bio sam zaista iznenađen kada mi je saopšteno da sam dobio otkaz. Najviše zbog mog rada i predanosti. Dao sam mnogo sebe i zato mi se nije svidjelo kako je na kraju sve ispalo. Osjećao sam se poniženo, ali želim to zaboraviti i okrenuti se ka budućnosti", kazao je, između ostalog, Hadžibegić za ugledni L'Equipe, dodavši i da će tužiti Valenciennes zbog načina na koji je proveden njegov otkaz. 

Hadžibegić (60) je na kormilo Valenciennesa stigao u januaru 2016. godine. Prethodno je u Francuskoj vodio Arles, Bastiju, Dijon, Niort, Sochaux, Troyes, a imao je priliku još trenirati Betis, Denizlispor, Gaziantepspor, Diyarbakirspor, te reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi